Incoterms 2020

De wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel in een handig overzicht? Vraag dan de gratis hand-out aan!

De International Commercial Terms zijn wereldwijd bekend als ICC Incoterms. In 1936 zijn ze in het leven geroepen om de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationale handel weer te geven. ICC herziet de regels periodiek. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de laatste versie, Incoterms 2010.

  • De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded). De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn. Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden. Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.

  • Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).

  • Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd. Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.

  • Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading. Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.

De oude Incoterms kunnen nog steeds gebruikt worden. Wel moet er altijd aangegeven worden onder welke Incoterms er vervoerd wordt; Incoterms 2010 of Incoterms 2020.

De nieuwe Incoterms 2020 in een handig overzicht? Laat je gegevens achter en ontvang de hand-out per post!

Wij gebruiken cookies. Learn more