Geplaatst op:

Aanloop naar introductie zwaveltoeslag

De nieuwe wereldwijde zwavelregeling die op 1 januari 2020 ingaat, blijft een veel besproken onderwerp. Verladers vragen zich af waarom ze er nu al voor moeten gaan betalen?

Volgens de nieuwe regelgeving mag de brandstof waarop schepen varen minder dan 0,5% zwavel bevatten. Dat is 3% minder dan de huidige toegestane hoeveelheid. Zwavelarme en dus schonere brandstof is veel duurder dan reguliere brandstof. Vermoedelijk gaan de strengere eisen de scheepvaart miljarden extra kosten.

Rederijen willen de extra kosten doorberekenen aan klanten en vanaf het vierde kwartaal een toeslag introduceren om hun klanten zo te laten wennen aan de prijsstijging. Het European Shippers Council (ESC) werkt samen met onderzoeksbureau Derwey aan een systeem voor het eerlijk implementeren van de zwaveltoeslag.

In de tweede helft van het jaar verwacht het ESC een dashboard te kunnen presenteren. Daarmee kunnen verladers zelf berekenen hoe hoog een redelijke zwaveltoeslag zou moeten zijn en rederijen eventueel meer tegenwicht bieden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more