Geplaatst op:

Aanvang hoogseizoen luchtvracht

Met het intreden van de herfst is het uitkijken naar de feestdagen begonnen,Β hopen we op een dik pak sneeuw en een rondje schaatsen op de Nederlandse plassen. In de luchtvracht vangt het jaarlijkse hoogseizoen voor de import tegelijkertijd aan.

De winkels moeten gevuld worden met de mooiste cadeaus, nieuwste elektronica en het leukste speelgoed voor de kinderen. Voor logistieke dienstverleners is dit elk jaar weer een mooie, maar uitdagende periode. De capaciteit wordt schaars en de tarieven fluctueren per dag. Daar komt bij dat de afhandeling op de Europese luchthavens onder grote druk komt te staan.

Er zijn het afgelopen jaar op verschillende luchthavens, waaronder Schiphol, stakingen geweest van het grondpersoneelΒ voor verbeterde arbeidsvoorwaarden en vooral een vermindering van de werkdruk, wat voorΒ een grote zorg in de luchtvaart heeft gezorgd. Bij luchtvracht draait het tenslotte om snelle doorlooptijden.

Wij hebben wekelijks overleg met onze partners om vertragingen zoveel als mogelijk te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vermijden van piekmomenten bij de afhandelaars en het eventueel uitwijken naar ander luchthavens.

Onze luchtvrachtspecialisten staanΒ u graag te woord om eventuele uitdagingen met u te bespreken.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more