Geplaatst op:

Aflevering Hanjin containers

De belangenorganisaties EVO, Fenex, TLN en Fenedex en Europe Container Terminals (ECT) zijn het eens geworden over de aflevering van Hanjin containers. Afgelopen week werd de markt geconfronteerd met het feit dat deepsea rederij Hanjin niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. Het afleveren van Hanjin containers is hierdoor wereldwijd in het geding gekomen.

Partijen zijn het eens geworden over een acceptabele procedure (zie website ECT). Afgelopen week stonden de partijen nog tegenover elkaar in een door de belangenorganisaties aangespannen kort geding. Partijen zijn het er echter over eens dat de uitvoering van het vonnis per individuele container voor het logistieke proces lastig is. De oplossing is het resultaat van intensief overleg tussen beide partijen en zorgt ervoor dat de ladingbelanghebbenden op een efficiΓ«nte en snelle manier over hun containers kunnen beschikken.

EVO, Fenedex, TLN en Fenex hebben waardering voor de snelle en efficiΓ«nte manier waarop ECT heeft ingespeeld op de ontwikkelingen bij Hanjin. In de markt ontstond commotie over de kosten die hiervoor in rekening werden gebracht. Het overleg tussen partijen heeft geleid tot wederzijds begrip. Partijen erkennen dat een bijzondere situatie van het in problemen komen van een grote rederij tot extra kosten leidt. Partijen hebben zich kunnen vinden in een procedure, waarbij alle betrokkenen een deel van de extra last dragen. Daarmee is ten principale bereikt dat de goederenstroom op gang blijft. Voor de ladingbelanghebbenden is een tijdrovend en kostbaar proces voorkomen.

Bron:Β http://www.fenex.nl/

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more