Geplaatst op:

Afrikaanse groeimogelijkheden door innovatieve blik op de infrastructuur

Aanvankelijk lijkt de functie van de Afrikaanse infrastructuur onveranderd. Maar de investeringen in havens, wegen en spoorwegen moeten ervoor zorgen dat de export en import van respectievelijke grondstoffen en eindproducten groeien.

De vraag naar grondstoffen en nieuwe afzetmarkten vanuit Afrika neemt toe. Daarom is het nu het juiste moment om de infrastructuur van Afrika naar een hoger niveau te brengen, waardoor het land geholpen kan worden met groeien.

Investeringen binnen de Afrikaanse transportsector komen voornamelijk vanuit buitenlandse bedrijven. De plannen voor de nieuwe Keniaanse haven Lamu worden bekostigd door Chinese partijen. In Tanzania liggen er door diezelfde partijen tevens plannen om de haven Bagamoyo met ruim twee miljoen TEU tot Afrika’s grootste haven te laten behoren.

Ook binnen Europa houdt men zich bezig met het benutten van kansen. Neem de APM Terminals als voorbeeld, zij namen in 2012 mede het voortouw bij de bouw van de megahaven Badagry, ten westen van Lagos. In samenwerking met de Nigeriaanse overheid moet deze nieuwe haven jaarlijks 1,8 miljoen TEU kunnen bewerkstelligen.

Desalniettemin breekt er op dit immense continent een heuse trendbreuk aan. De traditionele drijvende kracht van havens zal uitgebreid worden met de ontwikkelingen binnen de zogeheten dwarsverbindingen. Van de bekende vaste trafieken van en naar de kust wordt er ruimte gemaakt voor vernieuwde infrastructuur als een treinverbinding tussen West-Afrikaanse Dakar tot het Oost-Afrikaanse Djibouti. Een ander mooi voorbeeld is de voorgenomen nieuwe weg tussen Lobito (Angola) en Beira (Mozambique).

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more