Geplaatst op:

Beperkte scheepscapaciteit

Het ruimtetekort aan boord van schepen blijft aanhouden. Daarnaast worden er als gevolg van de sluiting van bedrijven tijdens het Chinees Nieuwjaar veel afvaarten vanuit Azië geschrapt.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar, wat dit jaar vroeg valt, zijn er tussen 28 januari en 2 februari 2017 minder afvaarten in westelijke richting vanuit AziΓ« naar Europa. De verwachting is dan ook dat de Midden-Oosten en Verre Oosten routes vanuit Europa de komende maanden een beperktere capaciteit zullen hebben. Exporterende bedrijven willen hun lading voor het Chinees Nieuwjaar op de plek van bestemming in AziΓ« hebben. Veel schepen zullen volgeboekt zijn en ruimtetekort hebben.

Ook vanuit Europa naar AziΓ« kampen veel rederijen met volle afvaarten. Ondanks de Peak Season Surcharges (PSS) blijft de ruimte beperkt en zijn er diverse blank sailings. Met het Chinees Nieuwjaar zullen de operationele activiteiten in China een week stil liggen wat vertragingen in de afhandeling, maar ook in het vaarschema veroorzaakt.

Jordex raadt haar klanten aan om in de komende weken eventuele containertransporten in een zo vroeg mogelijk stadium in te plannen. Voor meer informatie en/of vragen verwijzen wij u graag naar de bij u bekende contactpersonen binnen Jordex.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more