Geplaatst op:

Beperkte scheepscapaciteit in aanloop Chinees Nieuwjaar

Het Chinees Nieuwjaar valt volgend jaar op 10 februari. Het wordt zo groots en uitgebreid gevierd dat fabrieken en bedrijven hun deuren sluiten, wat ieder jaar weer vraagt om een strakke logistieke planning.

Chinezen krijgen voor het Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als Lentefestival of Lentefeest zeven wettelijk verplichte vrije dagen. Mensen uit Hong Kong drie. In de praktijk nemen veel mensen ook een aantal dagen ervoor en erna vrij om terug te keren naar hun geboorteplaats om dit te vieren met familie.

Als gevolg van de sluiting van bedrijven ligt de export vanuit China en Hong Kong vrijwel stil. Zoals elk jaar schrappen rederijen dan een aantal diensten in westelijke richting vanuit AziΓ« naar Europa, de zogenoemde blank sailings.

Bedrijven, die vanuit China en Hong Kong importeren, proberen zoveel mogelijk lading deze kant op te krijgen voordat de productie tijdens het Chinees Nieuwjaar stil komt te liggen. Het gevolg? Containerschepen die al vroeg volledig volgeboekt zijn.

Met rederijen hebben wij ruimteafspraken gemaakt, zodat we ook in drukke periodes, zoals deze, boekingen kunnen aannemen. Toch ontvangen wij aanvragen bij voorkeur zo vroeg mogelijk.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more