Geplaatst op:

Blog Celeste:Β De Latijns-Amerikaanse wereld van logistiek

Bent u benieuwd hoe wij ons onderscheiden op het gebied van logistiek van en naar Latijns-Amerika? In dit blog vertel ik graag meer over de Jordex aanpak!

Zoals u weet, is Latijns-Amerika in alle opzichten een zeer diverse regio. De bevolkingen en culturen variëren enorm, vaak zelfs binnen één land en hebben inheemse, Europese, Afrikaanse en zelfs Aziatische invloeden. Op stedelijk niveau kan een stad vaak modern, koloniaal en ongepland tegelijkertijd zijn. Ook geografisch gezien varieert het landschap enorm.

Persoonlijk vind ik dat dit allemaal aspecten zijn die Latijns-Amerika een fascinerende regio maken. Maar de genoemde diversiteit kan ook als gecompliceerd of onvoorspelbaar ervaren worden. Om succesvol zaken te kunnen doen, is het belangrijk om de lokale (zaken)cultuur te leren kennen en te investeren in langdurige relaties. Dit geldt ook voor de logistieke sector.

Naast dat mijn roots in Latijns-Amerika liggen en ik daarom lokaal de weg goed ken, is het vooral mijn passie voor de regio die mij dagelijks motiveert om de beste service voor dit vaargebied te bieden. Alle informatie en kennis die ik opdoe, neem ik mee om onze service en tarieven voor Latijns-Amerika constant te verbeteren.

Onderdeel van mijn functie is het monitoren en analyseren van de markt. Daarbij krijg ik de ruimte om deel te nemen aan business seminars waardoor ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen.

Een andere belangrijke informatiebron is ons lokale agentennetwerk, waar ik dagelijks contact mee onderhoud. Met enige regelmaat bezoek ik onze agenten en klanten in Latijns-Amerika. Enerzijds omdat persoonlijk contact belangrijk is voor een succesvolle samenwerking in de Latijns-Amerikaanse zakencultuur, maar ook omdat wij bij Jordex het belangrijk vinden om de markt van dichtbij te leren kennen en ervaren.

Verder bezoek ik internationale beurzen om bestaande en potentiΓ«le klanten te ontmoeten. Zo was ik de afgelopen maand bijvoorbeeld op de Prowein in DΓΌsseldorf. Een beurs die zich specialiseert in wijn. Dit was een goed moment om onze klanten en hun Zuid-Amerikaanse leveranciers weer te zien. Het bezoeken van beurzen is daarnaast ook heel leerzaam, omdat ik veel productenkennis opdoe en vooral veel leer over de ervaringen die Nederlandse bedrijven hebben met import van of export naar Latijns-Amerika.

Bij specifieke vragen van onze klanten schakel ik graag onze lokale contacten in, iets wat redelijk snel en effectief kan, gezien ik de Spaanse taal beheers. Verder begin ik deze maand met een cursus Braziliaans-Portugees, waardoor ik zeker weet dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn!

Ik hoor graag van u als u vragen hebt over onze diensten! U kunt contact opnemen met mij via cf@jordex.com.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more