Geplaatst op:

Blog Celeste: Semana Santa

Na de extreem koude winterdagen lijkt de lente nu echt aan te breken in Nederland en daar horen de voorbereidingen voor de aankomende Paasfeesten bij! Maar wist u dat er met Pasen in Latijns-Amerika veel groter wordt uitgepakt?

Van 25 maart tot 1 april wordt Semana Santa gevierd in Latijns-Amerika, één van de belangrijkste katholieke feesten van het jaar. Semana Santa, wat in het Nederlands vertaald wordt naar Heilige Week, begint op Palmzondag en eindigt één week later op Paaszondag. Tijdens deze week vinden er verschillende feesten en katholieke processies plaats en zijn de meeste scholen en kantoren gesloten.

In vrijwel elk dorp en elke stad in Latijns-Amerika wordt Pasen gevierd, ieder met eigen unieke tradities! In Peru, het land waar mijn vader vandaan komt, staat de stad Ayacucho (een kleine stad in de Andes gebergte) bekend om haar Paastradities. Net als in veel plekken in Latijns-Amerika worden er missen gehouden en vinden er processies plaats waarin grote houten kruizen worden gedragen.

Maar Ayacucho staat daarbij tevens bekend om haar traditionele muziek, folkloristische dansen en het stierrennen op het centrale plein. Ook organiseert de stad festivals en concerten tot in de vroege ochtenduren. Gezien de samensmelting van Rooms-Katholieke tradities met tradities uit de Andesregio worden de vieringen in Ayacucho door velen als zeer uniek ervaren.

Tijdens Semana Santa brengen velen in Latijns-Amerika tijd door met familie en vrienden en wordt er uitgebreid gegeten. Ook is het voor sommigen een ideaal moment om op vakantie te gaan; even aan het drukke stadsleven ontsnappen of familie in een ander deel van het land bezoeken.

Houd er rekening mee dat het bedrijfsleven tijdens Semana Santa in veel landen zo goed als stil ligt tijdens de feestdagen.

Ik wens u veel plezier in de aanloop naar Pasen!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more