Geplaatst op:

Blog Kim: Gulfood – ontwikkelingen in de voedselindustrie

Wie wel eens in de Verenigde Arabische Emiraten heeft gegeten, is het vast met mij eens dat de kwaliteit van restaurants zeer goed is. Niet gek dus dat de Gulfood hier jaarlijks wordt gehouden.

De Gulfood is een grote beurs met 5000 leveranciers uit de hele wereld. Maar waarom is dit nu zo belangrijk voor de VAE? Dubai heeft een belangrijk aandeel in de toeristenindustrie, de VAE heeft een zeer groot aandeel expats met elk een eigen eetcultuur en de groeiende jonge bevolking volgt nieuwe trends in de voedselindustrie.

Zo zie je steeds meer foodtrucks (ja ook langs de snelweg) met streetfood uit diverse landen, foodfestivals, de meest uiteenlopende restaurants en een groeiende variatie van producten in de supermarkt. Een andere foodtrend die je ziet, zijn eetgelegenheden die de focus op één bepaald product leggen. Wat in de VAE begint, wordt regelmatig uitgebreid naar andere GCC landen.

Vanuit Nederland worden er veel agrarische en voedsel gerelateerde producten geΓ«xporteerd naar de VAE. Denk hierbij aan bewerkte en onbewerkte voedingsmiddelen voor supermarkten en hotels, zuivel, vlees en groentes. Maar ook dierenvoeding, additieven en materialen voor de agro-industrie die bijdragen aan voedsel gerelateerde producten (hoe leuk om met je hakken in de woestijn in de β€˜β€™viezigheid’’ bij een grote boerderij te staan en te zien waar de door ons verscheepte producten voor dienen). Wist u dat Nederland nummer twee exporteurΒ  wereldwijd is van agrarische en voedsel gerelateerde producten?

De hub-functie van de VAE naar andere GCC landen wordt steeds belangrijker. Dit is iets wat op de Gulfood veel werd beaamd. Veel bedrijven zijn hier echter nog zoekende in. Hoe zit het met de documenten, opslag en het vervoer? De VAE biedt hier goede condities voor, met de vrije handelszones en het transport over land dat in de GCC goed te regelen is, iets waar ons kantoor in Abu Dhabi bij assisteert.

Het leuke tijdens zo'n beurs zijn de gesprekken met bedrijven, hun ervaringen in het Midden-Oosten en hoe hun producten in de regio ontvangen worden, leuke anekdotes over cultuur, maar ook waar ze tegen aanlopen.

Heeft u hier vragen over en kunnen wij ergens mee assisteren, altijd leuk om in contact te komen!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more