Geplaatst op:

Blog Kim: Happy Holidays in het Midden-Oosten

Kerst en Oud en Nieuw worden over het algemeen niet gevierd in het Midden-Oosten en zijn in de meeste landen geen vrije dagen. Toch zie je hier de laatste jaren wel wat verandering in komen.

Acht jaar geleden, toen ik enkele maanden in JordaniΓ« verbleef, was ik er met kerst en Oud en Nieuw. Het verschil in de beleving van deze feestdagen in Amman verbaasde me. In het oude gedeelte zag ik niets wat mij aan kerst deed denken. Terwijl in het nieuwe gedeelte de winkels in de grote winkelstraten feestelijk versierd waren en op straat werden er Engelstalige kerstliederen gezongen door kinderen.

Nu verschilt het natuurlijk per land hoeveel vermenging er is met expats en of er diverse geloven naast elkaar leven. Zo leeft kerst in Libanon echt en blijft Bethlehem elk jaar een belangrijke bedevaartsplaats. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt kerst alleen gevierd door expats. Zij gaan veelal terug naar hun thuisland. In de Emiraten wordt het hooguit kleinschalig gevierd en zijn er in deze periode aardig wat toeristen die op vakantie gaan. Oud en Nieuw wordt daarentegen wel erg groot gevierd, dit gaat gepaard met vuurwerkshows.

Ons kantoor Jordex Global zal tijdens de kerst gewoon open en bereikbaar zijn. Alleen 1 januari zijn zij, net als wij, gesloten. Ik wens u en uw dierbaren alvast hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol nieuw jaar!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more