Geplaatst op:

Blog Kim: Nieuw jaar, nieuwe start

Een nieuw jaar; terugkijken of vooruit kijken? Beiden. Maar in deze blog kijk ik terug op 2017. Een jaar met groei, maar ook met interessante uitdagingen.

Naast ruim 17% groei naar het Midden-Oosten in zeer gevarieerde commodities, is het ook een jaar geweest vol onrust in bijvoorbeeld Jemen en Qatar, wat de nodige aandacht heeft gevraagd. Toch gaat de export altijd door en worden er altijd wegen gevonden om te blijven exporteren.

Het is ontzettend leuk om te zien welke diversiteit aan goederen er verscheept worden en naar welke uithoeken het allemaal gaat. Ook vind ik het altijd erg leuk om uw ervaringen te horen. Hoe bepaalde markten worden betreden, waar u in bepaalde landen tegenaan loopt, hoe hier mee om wordt gegaan en wat de verwachtingen en visies zijn omtrent deze bijzondere regio.

Het nieuwe jaar staat dan ook weer vol plannen! Diverse klanten met projecten die afgerond moeten worden en ook weer opgestart moeten worden. Enkele beurzen in het Midden-Oosten die binnenkort plaatsvinden, waar wij als Jordex aanwezig zullen zijn. Maar ook het geven van een interne training over sanctie- en risicolanden. Hoe kunnen we als bedrijf een compliancebeleid toepassen, zodat alle afdelingen hiermee om kunnen gaan. En hoe kunnen we ons beter ontwikkelen in deze markt?

Ondanks de nodige onrust biedt het Midden-Oosten genoeg kansen om verder te ontwikkelen. Ook in 2018 zullen wij ons hier weer op richten, zodat we onze kennis en ervaring met u kunnen delen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met mij.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more