Geplaatst op:

Blog Kim: Twee jaar later

Bij Jordex ben ik begonnen met een dosis enthousiasme voor het Midden-Oosten. Inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam en flink ingeburgerd in de logistieke sector. Tijd voor een update!

Jordex Global in Abu Dhabi blaast deze zomer twee kaarsjes uit en ook de werkzaamheden vanuit Nederland met betrekking tot het Midden-Oosten zijn toegenomen. Β Het is goed om soms even terug te kijken wat we nu de laatste twee jaar hebben gedaan en waar we naar toe zouden willen.

Wekelijks houd ik het laatste nieuws en de ontwikkelingen die relevant zijn voor de logistiek en exporterende en importerende bedrijven bij, om met jullie te delen. Twee jaar geleden hebben wij dan ook een maandelijks nieuwsbrief geΓ―ntroduceerd over het Midden-Oosten, die door velen enthousiast gelezen wordt.

Het leuke hiervan vind ik de interactie met klanten en de vragen die ik met regelmaat krijg om uit te zoeken. Welke documenten zijn er voor bepaalde producten nodig? Hoe worden grote projecten lokaal afgehandeld? Waar moet men op letten bij de eerste contacten in het Midden-Oosten? Dit verwerk ik dan in de nieuwsbrief, maar ook ervaringsverhalen van onze klanten en leveranciers. Dit is erg leerzaam en daar luister ik dan ook graag naar.

In de periode bij Jordex heb ik een aantal mooie reizen mogen maken.Β In Iran heb ik deelgenomen aan een handelsmissie en tevens een bezoek gebracht aan diverse agenten, in Dubai de grootste voedselbeurs van het Midden-Oosten en in Oman een champignonproducent en een producent van constructiematerialen bezocht.

Ondanks dat het Midden-Oosten met regelmaat onrustig is en de economische crisis er inhakt, zien wij nog steeds kansen regiobreed die ik ook komende periode verder ga uitwerken. Het geeft toch zeker voldoening als we zien dat het aandeel in het Midden-Oosten in samenwerking met ons kantoor in Abu Dhabi aan het groeien is. Ook in Abu Dhabi werken ze hard door. Inmiddels zijn ze niet meer met zijn tweeΓ«n, maar met drie vaste werknemers. We zijn in ieder geval nog lang niet klaar en zitten vol ideeΓ«n!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more