Geplaatst op:

CETA ontneemt handelsbelemmeringen

Voor Nederland is Canada een belangrijke handelspartner. Dankzij het handelsverdrag CETA wordt de handel tussen Canada en de EU goedkoper en makkelijker.

Het Comprehensive Economic and Trade Agreement, afgekort CETA, is een vrijhandelsakkoord tussen Canada en de Europese Unie. Dit zal zowel de handel als de werkgelegenheid bevorderd door onder andere het verlagen of afschaffen van in- en uitvoerrechten.

Meer dan 95% van de Canadese importtarieven op Europese producten worden afgeschaft, waardoor het gunstiger wordt om te exporteren naar Canada. Ook worden de importtarieven op Canadese producten grotendeels ingetrokken, waardoor het tevens voor de Canadese bedrijven goedkoper wordt om te exporteren naar de Europese landen.

Jordex is gespecialiseerd in het importeren en exporteren met Canada. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het vervoeren van uw goederen? Neem dan contact op met Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more