Geplaatst op:

China handelspartner voor Latijns-Amerika

De afgelopen jaren is de rol van China als belangrijke handelspartner voor Latijns-Amerika toegenomen. Chinese investeringen en handel zijn steeds belangrijker voor de regio gezien de verslechterde politieke en economische banden met de Verenigde Staten.

Traditioneel gezien is de VS de belangrijkste handelspartner voor het merendeel Latijns-Amerikaanse landen, zowel voor import als voor export. Onder het beleid van President Trump heeft de VS zich echter teruggetrokken van het Trans-Pacific Partnership (TPP) en wil de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) opnieuw onderhandelen. China staat te springen om dit gat in de Latijns-Amerikaanse handel op te vullen.

De grootste bestemming voor Chinese investeringen in Latijns-Amerika is BraziliΓ«. In Peru wordt momenteel hevig geΓ―nvesteerd in infrastructuur, terwijl de focus in Colombia en Chili op energie en mijnbouw ligt. Ook is er aanzienlijke aandacht voor ArgentiniΓ«, Ecuador en Venezuela.

De handel tussen China en Latijns-Amerika is de afgelopen 15 jaar met factor 22 gegroeid, terwijl dat met de VS en Europa slechts is verdubbeld.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more