Geplaatst op:

China investeert in ontwikkeling Afrika

Opnieuw heeft de president van China een investering toegezegd voor het nieuwe ‘Zijderoute’-project. Dit keer betreft het de uitbreiding van grote verbindingen en infrastructuur tussen China en Afrika.

Het 'Eén gordel, één weg initiatief’ is onderdeel van dit project en één van de belangrijkste projecten in Oost Afrika. Vanaf de Keniaanse havenstad Mombasa bouwt China aan een 500 kilometer lange spoorweg naar de hoofdstad Nairobi. Afrika wordt hiermee geholpen door grote Chinese investeerders, waaronder de landelijke overheid, steden en banken.

China biedt Afrika hiermee de kans om zich verder te ontwikkelen. De spoorlijn is zowel voor passagiers als voor goederen bestemd. Het vervoeren van de regionale handel  zal naar verwachting toenemen door de komst van deze hoge snelheidslijn

'We moeten bouwen aan een open platform van samenwerking en een open wereldeconomie verder bevorderen', zei Xi bij de opening van de top in Peking, aldus het Financieel Dagblad. Het voornaamste uitgangspunt van deze ontwikkeling is de weg openen naar vrede en vrijhandel.

Vanuit Nairobi zal de spoorweg in de toekomst doorgetrokken worden tot Kampala, de hoofdstad van Oeganda, en uiteindelijk in Kigali in Rwanda.

Bent u geïnteresseerd in landtransport via het nieuwe spoor? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more