Geplaatst op:

CMR-vrachtbrief wegtransport

Bij het vervoeren van goederen over de weg speelt de vrachtbrief een belangrijke rol. De beroepsvervoerder dient dit document aan te kunnen tonen, maar wat houdt het precies in?

De vrachtbrief is het bewijsmiddel dat kan aantonen dat de goederen zijn afgeleverd, ook wel een vastlegging van de vervoersovereenkomst tussen afzender en vervoerder. Zowel de opdrachtgever, vervoerder als de ontvanger dient het document te ondertekenen, samen met de tijd van vertrek en ontvangst. De vrachtbrief heeft onder andere de volgende functies:

Bewijs van de inhoud van de vervoerovereenkomst;
Bewijsmiddel voor de vaststelling van aansprakelijkheid;
Ladinginformatie;
Ontvangstbewijs
Controle door overheidsinstanties;
Onderdeel administratieverplichting t.b.v. fiscus.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more