Geplaatst op:

Colombia investeert inΒ infrastructuur

Colombia heeft als doel om zich in Latijns-Amerika op de kaart te zetten als een moderne hub met een uitstekende connectiviteit. De regering gaat fors investeren in de infrastructuur.

Vierenvijftig luchthavens in het land worden gemoderniseerd en uitgebreid. Dit jaar al zijn de gerenoveerde luchthavens in onder andere BogotΓ‘, Cali en Santa Marta geopend. Hiermee wordt het land beter verbonden met de andere hubs van de regio zoals Panama, Miami en Lima.

Het El Dorado vliegveld in BogotΓ‘ is het belangrijkste vliegveld in Latijns-Amerika voor vrachtvervoer en de op drie na grootste luchthaven van de regio qua aantallen passagiers. Met de modernisering van deze luchthaven wordt verwacht de capaciteit aanzienlijk verhoogd wordt.

Afgelopen maand zijn de nieuwe installaties van de haven van Buenaventura Aguadulce ook officieel geopend. Deze haven, aan de kust van de Stille Oceaan, zal Colombia beter verbinden met Azië en is ontworpen om één van de grootste en meest efficiënte havens in de regio te worden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more