Geplaatst op:

Dangerous Goods Declaration document

Het vervoeren van gevaarlijke stoffen neemt risico’s met zich mee. Deze stoffen moeten op een geschikte en veilige manier verpakt worden en voorzien zijn van een Dangerous Goods Declaration (DGD).

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is de International Maritime Dangerous Goods Code (IMDG Code) in het leven geroepen. De code is er om de veiligheid van het schip, de lading en de bemanning te waarborgen bij het vervoer van deze gevaarlijke stoffen. Het is opgesteld door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) en is onderdeel van het SOLAS-verdrag.

Het DGD is een vervoersdocument dat gebruikt wordt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over het water en moet conform de IMDG-code ingevuld worden. Het DGD document moet op voorhand ingevuld zijn alvorens te beladen en voorzien zijn van onderstaande gegevens:

Telefoonnummer en contactpersoon in geval van nood
De juiste vervoersnaam
Klasse en subklasse (indien toegewezen)
UN-nummer (United Nation-nummer toegewezen aan gevaarlijke stoffen)
Verpakkingsgroep (indien toegewezen)
Aantal en soort colli en de totale hoeveelheid gevaarlijke goederen
Verpakkingscode van buitenverpakking en binnenverpakking (laatste enkel indien van toepassing)
Bruto- en nettogewicht
Segregatievoorschriften (indien van toepassing)

De afzender is verantwoordelijk voor het aanleveren van het document en dient het DGD te ondertekenen, waarna het een Shipper's declaration of Dangerous Goods wordt genoemd.

Het verkeerd of onvolledig invullen van het document kan grote gevolgen met zich meebrengen. Er kan een boete gegeven worden of de container kan niet geladen of verscheept worden.

Wij assisteren u graag bij het opmaken van een DGD. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw export contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more