Geplaatst op:

De opkomst van de reefer container

Als Rotterdams bedrijf zijn wij in het bijzonder thuis in het vervoeren van perishables. De Rotterdamse haven is de belangrijkste haven van EuropaΒ voor de import en export van reefer containers.

De expertise voor het vervoeren van bederfelijke goederen in reefer containers wordt steeds belangrijker. Het volume en gebruik van deze koel- of vriescontainers groeit wereldwijd.

Andere of nieuwe geschikte klimaatzones worden geΓ«xploiteerd, waardoor de origine voor mogelijke productie verschuift. Meloenen worden tegenwoordig niet alleen in Costa Rica geteeld, maar ook in bijvoorbeeld Senegal zodat de consument hele jaar door kan genieten van deze tropische vrucht.

Nieuwe conditioneringstechnieken maken het mogelijk dat steeds meer producten per reefer vervoerd worden. Chocolade gaat steeds vaker gekoeld de wereld over. Ook farmaceutische producten die eerst per luchtvracht vervoerd werden, gaan nu per reefer container.

De grootste haven van Europa is uitgerust voor alle typen goederen, maar beschikt over een groot aanbod van koel- en vriesfaciliteiten. Dit is grotendeels te danken aan de grote agrarische sector en de vele handelshuizen in Nederland.

Reefer transporten moeten met zorg behandeld worden. Wij vinden het daarom erg belangrijk om kennis te hebben van de markt en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Het bijwonen van demonstraties georganiseerd door reefer exploitanten en het bezoeken van beurzen zoals onlangs de Fruit Logistica in Berlijn en de Gulfood in Dubai lenen zich hier uitstekend voor.

Voor het vervoeren van al uw temperatuurgevoelige producten kun u terecht bij onze specialist Jeroen Vermaas.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more