Geplaatst op:

De voordelen van Shippers Owned Containers

Voor import vanuit China bieden Shippers Owned Containers (SOC) mogelijk de oplossing voor u in tijden van equipment tekort. Wij denken graag met u mee door de mogelijkheden via Shipper Owned Containers te bekijken.

SOC geeft aan dat de containers eigendom zijn van de partij die de containers vastlegt. Wij hebben de afgelopen jaren een sterk netwerk opgebouwd van leveranciers, inclusief online portals.

Rederijen kampen met een drastisch tekort aan zowel scheepsruimte als container equipment. Bij gebruik van SOC omzeilt u het tekort aan container equipment vanuit China waar rederijen in de huidige marktsituatie mee twisten. Bij het kiezen voor SOC gaan wij opzoek naar een container om die vervolgens te laten transporteren in plaats van dat de rederij hier een eigen container voor vrijstelt.

Het voordeel voor u is dat de kans groter is dat de containers daadwerkelijk worden geboekt en wij deze aan boord krijgen. Een nog groter voordeel is dat er geen detentiekosten van toepassing zijn omdat de containers op een lange termijncontract worden vastgelegd, waardoor er meer dan voldoende "free time" aangeboden kan worden na aankomst in Rotterdam. Jordex legt de containers vast op basis van een β€œpick up of per diem fee” en deze beweegt mee met de markt.

Wij staan dagelijks in contact met de diverse leveranciers en houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Neem bij vragen of meer informatie contact op met Peter Kuijper.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more