Geplaatst op:

Drie tips voor zakendoen als vrouw in de Emiraten

Als vrouw succesvol zakendoen in de Emiraten? Dat kan soms lastig zijn door verschillende culturen en gewoontes. Wij geven drie tips!

Wacht bij een kennismaking even af voordat u een Emirati man de hand schudt. Veel getrouwde mannen schudden vrouwen geen hand uit respect voor hun eigen vrouw. De enige hand die de man aanraakt, is de hand van zijn vrouw. Zij zullen met hun hoofd knikken en de hand op de borst leggen of een buiging maken in plaats van een hand schudden.
Stem uw kleding af op uw afspraak. Bij Europese bedrijven is het bedekken van schouders en benen voldoende. Bij lokale bedrijven is het soms verplicht om met een abaya naar binnen te gaan. Let ook op uw kledingkeuze wanneer u gaat shoppen in een winkelcentrum. Te bloot gekleed gaan, wordt niet gewaardeerd. U kunt er zelfs voor worden uitgezet door de beveiliging.
Vat het niet persoonlijk op als een man eerst wordt aangesproken tijdens een zakelijke ontmoeting. Het is gebruikelijk dat eerst de man wordt aangesproken en dan pas de vrouw.

Neem bovenstaande tips mee, maar laat u als vrouw zeker niet weerhouden om zaken te doen in de Emiraten. Ondanks culturele verschillen is er veel ruimte voor vrouwen in het bedrijfsleven en wordt dit steeds meer gestimuleerd door de overheid.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more