Geplaatst op:

Dubai Expo 2020

Dubai Expo 2020; de eerste in de Golfregio, meer dan 200 landen en bedrijven en 20 tot 25 miljoen bezoekers. De plannen zijn groot, groots, groter.

Deze universele expositie, ook wel bekend als World Expo, is eens in de vijf jaar. De laatste editie vond in 2015 plaats in Milaan. Tijdens de wereldtentoonstelling hebben landen zes maanden de tijd, van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021, om zich te presenteren.

Het thema van deze editie is 'Connecting minds, creating the future'. Duurzaamheid, mobiliteit en het scheppen van kansen zijn de sub thema’s. De focus zal hierbij liggen op duurzaamheid, schone energie en circulariteit.

Nederland investeert 19,4 miljoen euro om te kunnen deelnemen en wil uitblinken op het gebied van water, voedsel en energie. We zullen laten zien hoe je uit woestijnlucht water kunt halen, wat gebruikt kan worden om planten en gewassen te laten groeien die vervolgens opgegeten kunnen worden.

De Expo wordt gehouden op een speciaal daarvoor gebouwd complex van 380 hectare grond, dat tussen Abu Dhabi en Dubai ligt, vlakbij Al Maktoum International Airport.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more