Geplaatst op:

Dure blokkades voor Brazilië

Brazilië staat op met grote schade na de hevige staking van vrachtwagenchauffeurs. De noodtoestand in Brazilië is afgelopen vrijdag na elf dagen definitief geëindigd.

In het afgelopen jaar is de prijs van diesel als gevolg van het beleid van de regering van de huidige president Michael Temer met 56% gestegen. Tijdens de regeerperiode van de linkse president Dilma Rousseff werden de olieprijzen en de inflatie kunstmatig beteugeld via overheidsingrijpen. Michael Temer heeft besloten hiermee te breken en de prijs marktconform vast te stellen. Als reactie hierop heeft de Braziliaanse Vereniging van Truckers (ABCAM) op 21 mei nationale staking afgekondigd. Het lot hing aan een zijden draadje.

Het hele land lag plat tijdens de staking. Vrachtwagenchauffeurs blokkeerden wegen uit protest tegen de verhoging. Containers konden hierdoor niet uitgehaald worden om goederen te laden, maar de containers die al klaarstonden bij pakhuizen konden ook niet weg. Dit heeft voor ernstige tekorten in supermarkten, restaurants, ziekenhuizen en pompstations gezorgd. De nationale staking heeft ook invloed gehad op Nederlandse importeurs die hun goederen niet konden laden in Brazilië.

Als gevolg hiervan stuurde president Temer het leger de weg op om de blokkade op te ruimen. Hoewel de benzineprijs als gevolg van de staking is gestegen, hebben de chauffeurs de dieselprijs voor zestig dagen met ruim 10 procent omlaag gekregen. Daarnaast zijn de voedselprijzen de afgelopen week flink gestegen, doordat deze niet op tijd op plaats van bestemming konden zijn vanwege de wegblokkades. De staking van de douane is echter nog in gang, hierdoor kan het mogelijk wat langer duren voordat de douane-afhandeling is voltooid.

Het land heeft nu te kampen met een hoge schadepost van meer dan 11 miljard euro, verdeeld over dertien sectoren. Fabrieken waren genoodzaakt om de productie te stoppen, de export werd onderbroken en levend vee heeft de blokkades niet overleefd.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more