Geplaatst op:

E-commerce wakkert luchtvracht aan

De Latijns-Amerikaanse luchtvrachtsector is volop in ontwikkeling. Voornamelijk het herstel van de Braziliaanse economie, in combinatie met een wereldwijde groei in e-commerce worden als de belangrijkste oorzaken gezien voor de toename in volumeaantallen.

Volgens cijfers van de Internationale Vereniging van Luchtvervoer, ook wel International Air Transport AssociationΒ (IATA) genoemd en Worldwide Air Cargo Market Data (WorldACD) bevindt de grootste groei in luchtvrachtvolume zich momenteel in Latijns-Amerika. In maart was het volume met 17.4% gegroeid in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Chili en BraziliΓ« zijn hierin de grootste koplopers.

Naast de economische groei op regionaal niveau, speelt het herstel van de Braziliaanse economie voornamelijk een belangrijke rol in de groei van de luchtvrachtsector. Ook neemt de vraag naarΒ  Latijns-Amerikaanse producten hoofdzakelijk in Aziatische markten toe en kunnen verse productenΒ zelfs via elektronische platforms zoals Alibaba worden geleverd. Om de capaciteit aan te kunnen zullen investeringen in infrastructuur en opslag belangrijke aandachtspunten zijn de komende jaren.

Heeft u een luchtvrachtaanvraag van of naar Latijns-Amerika? Jordex neemt graag de mogelijkheden door, aangepast op uw product. Neem voor vrijblijvende informatie of een aanvraag contact op met onze Air Freight Manager Erik van der Vlugt via erik.vandervlugt@jordex.comΒ of per telefoon op +31 (0)10 303 73 03.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more