Geplaatst op:

Ecuador sluit handelsovereenkomst met EU

Per 1 januari 2017 heeft Ecuador zich aangesloten bij de bestaande handelsovereenkomst tussen de buurlanden Colombia en Peru met de Europese Unie. Onder deze overeenkomst valt het afschaffen van heffingen op 99.7% van de Ecuadoraanse exportproducten naar Europa. De belangrijkste producten zijn onder andere: bananen, garnalen, cacao, bloemen, tonijn en vruchtvlees.

Nederland is momenteel de op twee na grootste handelspartner van Ecuador. Volgens ProEcuador, het Ecuadoraanse instituut voor handelsbevordering in Nederland, zal de overeenkomst leiden tot een verdere toename van handel tussen Nederland en Ecuador. Naast de afschaffing van heffingen zullen technische handelsbelemmeringen verminderd worden. Dit zal Nederlandse importeurs veel meer zekerheid en helderheid bieden.

Daarnaast verwacht Juan Patricio Navarro, directeur van ProEcuador in Nederland, dat de rol van Rotterdam als een hub voor de invoer en distributie van Ecuadoraanse producten voor de Europese markt zal toenemen.

Per 1 januari 2017 is de invoerprocedure voor producten uit Ecuador gewijzigd.

Voor verdere vragen over de gevolgen van het verdrag voor uw import en/of export kunt u contact opnemen met onze Latijns-Amerika specialist Celeste Flores.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more