Geplaatst op:

Een nieuwe stap voor Robin

Begonnen als stagiair en doorgestroomd tot Account Manager Reefers, is het nu tijd voor een volgende stap. Robin zet zijn carrière voort bij Jordex Global in Abu Dhabi. Een droom die uitkomt. Wij hebben hem een paar vragen gesteld over zijn expatleven.

Na 4.5 jaar bij Jordex in Rotterdam te hebben gewerkt, heb je onlangs een stap in het diepe genomen en ben je naar Abu Dhabi verhuisd. Wat was je drijfveer om dit avontuur aan te gaan?

Drie jaar geleden was ik al van plan om ervaring op te doen in het buitenland. Mijn plan was een stage te lopen in het buitenland, maar dat is door omstandigheden niet doorgegaan. Als alternatief wilde ik graag gaan reizen voor een lange tijd, maar dit keer was het corona dat roet in het eten gooide. Na mijn studie op de hogeschool, ben ik fulltime aan de slag gegaan bij Jordex als Account Manager Reefers. Ondanks dat was ik vastberaden om alsnog naar het buitenland te gaan. In eerste instantie was het de bedoeling om binnen de EU te blijven, maar uiteindelijk na een hoop geduld, is het Abu Dhabi geworden omdat Jordex hier een kantoor heeft en ik graag binnen de Jordex groep blijf. Mei vorig jaar was de belofte om binnen 1 jaar naar het buitenland te gaan en dat is gelukt!

Mijn belangrijkste drijfveer is ervaring opdoen en buiten mijn comfort zone stappen. Ik wil meer stappen kunnen maken, zowel op persoonlijk vlak als in mijn carrière. In Nederland voelde elke week hetzelfde en maakte ik naar mijn idee weinig progressie. Daarnaast is het in Nederland steeds lastiger om in je eentje aan een huis te komen. Dat heeft mijn drijf om naar het buitenland te gaan ook versterkt.

Kun je meer vertellen over je rol binnen Jordex Global?

Als start is het de bedoeling dat ik de markt beter leer kennen. Daarom bestaat mijn functie voor nu uit 50 procent Inside en 50 procent Outside Sales, met intentie om op den duur volledig Outside Sales te gaan doen. Daarnaast hoop ik de samenwerking tussen Jordex Shipping & Forwarding (JSF) en Global te kunnen verbeteren. Mijn voordeel is dat ik iedereen binnen JSF goed ken en ik de afgelopen jaren een goed netwerk heb opgebouwd in Nederland.

Welke ervaring heb je meegenomen naar de VAE?

Ik heb alle processen bij Jordex in Nederland doorlopen. Ik ben begonnen als stagiair en geΓ«indigd als accountmanager. Hard werken wordt beloond (binnen Jordex in ieder geval) en geduld is een schone zaak. Ik zal ten alle tijden vasthouden aan het gezegde: β€œniet lullen maar poetsen”. Het voordeel is dat ik veel operationele kennis heb. Vanuit die ervaring weet je waar je over praat en maakt het makkelijker om iets te verkopen of iets extra's te bieden.

Wat is het grootste verschil tussen de werkcultuur in Nederland en die in de Verenigde Arabische Emiraten?

Na twee weken is het lastig om hier goed antwoord op te geven. Wat wel opmerkelijk is, is dat als je denkt dat in Nederland iets lang kan duren, het hier nog 4 keer zo erg is. Ook moet je hier vaak doorvragen voordat je wat voor elkaar krijgt. Om een voorbeeld te noemen zou mijn simkaart in eerste instantie binnen 3 uur actief zijn, toen 24 uur en even later vroegen ze mij naar Dubai te komen om het nummer handmatig te activeren. Momenteel heb ik dus nog steeds geen zakelijk nummer...

Wat is je eerste indruk van wonen in het buitenland?

De eerste maand slaap ik in een hotel. Dit kan ook bijna niet anders aangezien je pas een appartement kan huren als je in het bezit bent van een Emirates ID. Aangezien het hier vaak lang duurt ontvang ik deze binnen een maand als het meezit. Ditzelfde geldt voor een auto en bankpas. Gelukkig heb je hier goedkope taxi's en kan je je boodschappen zonder bezorgkosten laten afleveren binnen 30 minuten. Daarnaast is het echt een superveilig land. Ik had mijn telefoon bijvoorbeeld laten liggen in een taxi en kreeg deze de dag erna weer terug. Mijn eerste indruk is dus uitstekend!

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more