Geplaatst op:

Eerste oorlogstoeslag luchtvracht ingevoerd

De sancties raken Rusland momenteel hard, maar deze hebben ook grote gevolgen voor de internationale luchtvrachtmarkt. De vrachtcapaciteit is flink minder en doordat het Russische vliegruim gemeden wordt zijn vliegtijden langer en de brandstofkosten hoger. De eerste airline heeft een oorlogstoeslag ingevoerd en naar verwachting zullen er meerdere airlines volgen.

De Russische airline AirBridgeCargo is één van de grootste spelers in de luchtvrachtmarkt. Volgens de website FlightRadar24 bevindt de royale vrachtvloot van AirBridgeCargo zich sinds begin deze week aan de grond. Dat geldt ook voor de zes freighters van zusterbedrijven Cargologair en Cargologair Germany.

Het zijn pittige tijden maar ook nu staat het team van Jordex Air Cargo voor je klaar. Ze volgen de ontwikkelingen op de voet, delen kennis en kijken samen met jou naar de beste route en tarieven. Benieuwd naar wat zij voor jou kunnen betekenen? Stuur dan je luchtvrachtaanvraag naar sales@jordexaircorgo.com.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more