Geplaatst op:

Eid al-Fitr in aantocht

Afhankelijk van de maanstand begint op zondag 25 juni Eid al-Fitr, oftewel het Suikerfeest. Het feest wordt gevierd aan het eind van de ramadan, die begonnen is op vrijdag 26 mei jl.

Eid betekent in het Arabisch onder andere een terugkerende feestelijke dag bij islamitische festiviteiten. Het woord is afgeleid van aud (terugkeren) en Fitr (beginnen) staat in relatie tot het verbreken van het vasten. Eid al-Fitr staat dus voor het festiviteit van het doorbreken van het vasten.

Eid al-Fitr begint na de ramadan op de eerste dag van de maand shawwal, de 10e maand van de islamitische maankalender.Β Eid al-Fitr is een nationale vakantie en bedrijven zijn gesloten.

Houdt rekening met aangepaste openingstijden. Jordex Global zal op zondag 25 en maandag 26 juni gesloten zijn, maar is uiteraard beschikbaar voor urgente zaken.

Wij wensen onze islamitische relaties een β€˜Eid Mubarak’!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more