Geplaatst op:

Gevaarlijke goederen naar Brazilië

Verscheept u gevaarlijke goederen, ook wel IMDG (International Maritime Dangerous Goods), naar Brazilië? Dan moet u er rekening mee houden dat er sinds vorig jaar strenge eisen gelden in de Braziliaanse havens.

De strenge eisen zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Verenigde Naties inzake het vervoer van gevaarlijke goederen. De volgende documenten dient u tijdig in het Portugees aan te leveren:

MDGF (Multimodal Dangerous Good Form) – Anexo VII
MSDS (Material Safety Data Sheet) – Anexo VIII / Ficha de Emergência

In Brazilië is het vervoer van gevaarlijke goederen geregeld onder het Nationale Agentschap voor Landvervoer (ANTT). In juli dit jaar zijn er enkele aanvullingen gedaan op de resolutie van vorig jaar betreffende onder andere classificaties en het veilig verpakken van bepaalde gevaarlijke goederen. Complete informatie over deze wijzigingen is op de website van het ANTT te vinden (in het Portugees).

Voor vragen over dit onderwerp of het opvragen van tarieven voor uw lading, kunt u contact opnemen met Celeste Flores.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more