Geplaatst op:

Grote onrust in Venezuela

Venezuela verkeert in een zware economische recessie. Het land heeft te maken met een torenhoge inflatie en een tekort aan voedsel en andere basisvoorzieningen.

De regering van Nicolas Maduro trekt steeds meer macht naar zich toe. Sinds het besluit van president Maduro om de macht van het parlement verder te ontnemen, is de spanning de laatste weken extreem opgelopen.

Inmiddels heeft President Maduro onder internationale druk de beslissing teruggedraaid en het parlement zijn macht teruggegeven, maar de onrust neemt hiermee niet af. Het groeiende aantal demonstranten eist een radicale verbetering in de economische situatie van het land, alsook de vrijlating van bijna honderd politieke gevangenen van de oppositie. Bij de huidige demonstraties tegen het bewind van president Maduro in Venezuela zijn er al meerdere doden gevallen.

Venezuela heeft de grootste oliereserves ter wereld, maar heeft door de wereldwijde daling van de olieprijzen in combinatie met het economische wanbeleid van de afgelopen decennia een zware economische klap gehad. Volgens de Wereld Bank zal de Venezolaanse economie het komende jaar met 3.1% inkrimpen, terwijl andere financiΓ«le instellingen zelfs een hogere inkrimping verwachten.

Er wordt verwacht dat de onrust de komende tijd in Venezuela zal aanhouden en dat er nog meer demonstraties zullen plaatsvinden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more