Geplaatst op:

Hanjin Nederland failliet verklaard

Hanjin Shipping Netherlands is officieel failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. β€œIn geen enkele Europese vestiging van Hanjin zal sprake zijn van een doorstart” meldt curator mr. C. Hamm.

Vorige maand had de curator van het Europese hoofdkantoor in Hamburg, waar Nederland onder valt, laten weten dat per november de loonbetaling werd gestopt. Omdat Hanjin Shipping Netherlands nog niet officieel failliet verklaard was, konden de overgebleven dertig werknemers geen beroep doen op het UWV. De lopende zaken worden momenteel nog afgehandeld, maar binnen enkele weken zal de vestiging aan de Waalhaven definitief gesloten zijn.

De containerterminal van Hanjin in Algeciras, Spanje is overgenomen door Hyundai Merchant Marine (HMM). De nieuwe grootste containerrederij van Korea heeft een aandeel van 20 procent in de Rotterdamse containerterminal RWG. Naast de nieuwe terminal in Spanje hebben ze drie terminals in Taiwan en de Verenigde Staten. Om de concurrentiekracht te vergroten, wil HMM uitbreiden door lucratieve onderdelen van landgenoot Hanjin over te nemen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more