Geplaatst op:

Haven NamibiΓ« breidt uit

De Namibische haven Walvis Bay is voortdurend in ontwikkeling. Met de onlangs nieuw geopende containerterminal kan het land meer lading via deze haven gaan genereren.

Het ziet er momenteel naar uit dat de nieuwe terminal eind 2019 volledig operationeel is. De terminal heeft een pier van ruim 600 meter met een jaarlijkse capaciteit van 0,4 miljoen TEU, wat in een later stadium naar verwachting kan worden verhoogd tot zelfs 0,65 miljoen TEU.

De pier bevat vier gloednieuwe kranen en is volledig op een nieuw stuk land gebouwd welke vanuit de Atlantische Oceaan is geclaimd.

De uitbreiding van de haven Walvis Bay moet voor een betere spreiding van de totale Westkust van Afrika en het bedienen van het achterland gaan zorgen. De haven zal eind dit jaar zelfs geschikt zijn voor schepen van 10.000 TEU en groter.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more