Geplaatst op:

Haven van Abidjan maakt stappen

Abidjan, de belangrijkste havenstad van Ivoorkust, is hard op weg om een deepwater hub te worden. Diverse projecten om de maritieme toegang tot de haven van Abidjan te verbeteren en de capaciteit te vergroten hebben er onlangs voor gezorgd dat de haven enorme stappen maakt.

Met een bredere haveningang, een vaarplan voor baggerwerken en de ontwikkeling van een nieuwe containerterminal ziet de toekomst van Abidjan er rooskleurig uit en is het klaar om toe te treden tot de Eredivisie van de deepwater hubs in West-Afrika.

Eerder dit jaar heeft de lokale havenautoriteit Port Autonome d 'Abidjan (PAA) het verbrede en verdiepte Vridi-kanaal al in gebruik genomen. Deze drie kilometer lange kunstmatige waterweg verbindt de natuurlijke lagune waarin de haven ligt naar de Atlantische Oceaan. Ook is het kanaal vergroot, zodat schepen van 15 meter diep voortaan ook toegang hebben tot het kanaal.

De huidige containerterminal van Abidjan kan schepen van hoogstens 4.600 TEU ontvangen. Met de nieuwe haveningang zal de containerterminal de komende tijd containerschepen tot 8.000 TEU kunnen ontvangen, maar met de komst van een tweede containerterminal zal het de capaciteit nog meer vergroten, doordat de vaargeul wordt verdiept.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more