Geplaatst op:

Haven van Durban weer operationeel na watersnoodramp

Nadat KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika vorige week zwaar werd getroffen door hevige overstromingen en modderstromen en de haven van Durban als gevolg daarvan onbereikbaar was, heeft Zuid-Afrika het leger ingezet om slachtoffers te helpen en is de haven momenteel weer operationeel.

Bruggen en wegen werden verwoest nadat er vorige week in 24 uur maar liefst 100 tot 300 millimeter regen viel. De haven en koelhuizen waren daardoor onbereikbaar. Hoewel Bayhead Road, de belangrijkste verkeersader naar de containerterminal in Durban, er vorige week nog verlaten bijlag zijn de landzijdige operaties hervat voor essentiΓ«le vracht via Bluff en Bayhead Road. De autoriteiten zien wel strikt toe op de vastgestelde afsprakenslots bij het ophalen of afleveren van containers van/aan de terminals.

Wegens de hoge bezettingsgraad is het van belang dat er wordt gehouden aan het afsprakensysteem en importcontainers zo snel mogelijk opgehaald worden binnen de voorziene standaard vrije periode. Voor export worden in dit stadium alleen reeferladingen aanvaard.

Ondanks dat de impact groot is, gaat de operatie aan de waterkant gewoon door zoals normaal. Het spoor, met onder andere Johannesburg als bestemming, is daarentegen nog steeds niet operationeel.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more