Geplaatst op:

Haven van Durban weer operationeel na watersnoodramp

Nadat KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika vorige week zwaar werd getroffen door hevige overstromingen en modderstromen en de haven van Durban als gevolg daarvan onbereikbaar was, heeft Zuid-Afrika het leger ingezet om slachtoffers te helpen en is de haven momenteel weer operationeel.

Bruggen en wegen werden verwoest nadat er vorige week in 24 uur maar liefst 100 tot 300 millimeter regen viel. De haven en koelhuizen waren daardoor onbereikbaar. Hoewel Bayhead Road, de belangrijkste verkeersader naar de containerterminal in Durban, er vorige week nog verlaten bijlag zijn de landzijdige operaties hervat voor essentiële vracht via Bluff en Bayhead Road. De autoriteiten zien wel strikt toe op de vastgestelde afsprakenslots bij het ophalen of afleveren van containers van/aan de terminals.

Wegens de hoge bezettingsgraad is het van belang dat er wordt gehouden aan het afsprakensysteem en importcontainers zo snel mogelijk opgehaald worden binnen de voorziene standaard vrije periode. Voor export worden in dit stadium alleen reeferladingen aanvaard.

Ondanks dat de impact groot is, gaat de operatie aan de waterkant gewoon door zoals normaal. Het spoor, met onder andere Johannesburg als bestemming, is daarentegen nog steeds niet operationeel.

Wij gebruiken cookies. Learn more