Geplaatst op:

Havens van Montreal en Saint Johns lopen vol

Om de blijvende congestieproblemen in de haven van Montreal te omzeilen, wordt er steeds vaker voor Saint Johns gekozen. Inmiddels loopt het aantal containers daar ook aardig op.

Aan Canada's op een na grootste haven aan de oostkust wordt flink gewerkt. De werkzaamheden die in Montreal Port plaatsvinden om de continuΓ―teit van de goederenstroom te verbeteren, zijn vertraagd. Daarnaast kampen ze nog steeds met een tekort aan arbeidskrachten.

Deze twee factoren bij elkaar zorgen ervoor dat de gemiddelde wachttijden voor het afhandelen van containerschepen oplopen tot bijna tien dagen. Verladers wijken daardoor uit naar de naastgelegen haven van Saint Johns waar het inmiddels ook aardig vol staat.

Ondanks dat de afhandeling in Saint Johns soepel verloopt, heeft de haven door de toenemende drukte ook te maken met congestieproblemen. De wachttijden lopen daar ook op, maar zijn nog altijd korter dan in Montreal.

Naar verwachting blijft de huidige situatie nog maanden aanhouden. Ook natransport per truck en trein is erg druk, houd dus rekening met vertragingen en boek op tijd.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more