Geplaatst op:

Havens van Montreal en Saint Johns lopen vol

Om de blijvende congestieproblemen in de haven van Montreal te omzeilen, wordt er steeds vaker voor Saint Johns gekozen. Inmiddels loopt het aantal containers daar ook aardig op.

Aan Canada's op een na grootste haven aan de oostkust wordt flink gewerkt. De werkzaamheden die in Montreal Port plaatsvinden om de continuïteit van de goederenstroom te verbeteren, zijn vertraagd. Daarnaast kampen ze nog steeds met een tekort aan arbeidskrachten.

Deze twee factoren bij elkaar zorgen ervoor dat de gemiddelde wachttijden voor het afhandelen van containerschepen oplopen tot bijna tien dagen. Verladers wijken daardoor uit naar de naastgelegen haven van Saint Johns waar het inmiddels ook aardig vol staat.

Ondanks dat de afhandeling in Saint Johns soepel verloopt, heeft de haven door de toenemende drukte ook te maken met congestieproblemen. De wachttijden lopen daar ook op, maar zijn nog altijd korter dan in Montreal.

Naar verwachting blijft de huidige situatie nog maanden aanhouden. Ook natransport per truck en trein is erg druk, houd dus rekening met vertragingen en boek op tijd.

Wij gebruiken cookies. Learn more