Geplaatst op:

Herkomstdocument vereist in EU

Een document dat vaak vergeten wordt bij het vervoeren van goederen binnen Europese wateren is het T2L document. Een vereist herkomstdocument dat vrij verkeer binnen de Europese Unie aantoont.

Bij het vervoeren van goederen vanuit een EU-lidstaat naar een andere EU-lidstaat, komt het weleens voor dat de route een gebied passeert buiten Europese wateren. Met een herkomstdocument toont u aan dat de goederen uit het vrije verkeer van de Europese Unie komen. Dat betekent dat de goederen in de Europese Unie zijn ingeklaard of in de Europese Unie zijn geproduceerd. Hiervoor hoeven geen invoerrechten worden betaald.

Er bestaan twee verschillende herkomstdocumenten welke veel overeenkomsten hebben: het T2L of T2LF document. Beide gelden als aantoonbaar bewijs voor vrij verkeer uit de Europese Unie. Het enige verschil is dat een T2LF enkel voor bepaalde regio’s geldig is. Als goederen van de Europese Unie naar een gebied gaan dat behoort tot het douanegebied maar niet tot het BTW-gebied, hoeft er geen aangifte gedaan te worden wanneer de goederen aankomen. Voorbeelden van deze gebieden zijn de Canarische Eilanden en de Franse overzeese gebieden.

Onze douane afdeling kan het herkomstdocument voor u opmaken en indienen. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis of Bart.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more