Geplaatst op:

IJsbergen tegen watertekort UAE

De UAE heeft wel een hele bijzondere oplossing bedacht om watertekort tegen te gaan. Ze willen ijsbergen uit Antarctica wegslepen en in de wateren van de Perzische Golf voor het land leggen!

Momenteel put het land water uit drie bronnen: grondwater, ontzout water en gerecycled water. De groeiende bevolking in combinatie met de hoge consumptie zorgt voor een watertekort.Β Professor Gokce Gunel suggereert dat de bronnen over vijftig jaar uitgeput zijn.

Om het watertekort tegen te gaan heeftΒ National Advisor Bureau hetΒ Emirates Iceberg Project gelanceerd. In dit plan wordenΒ ijsbergenΒ bijna 9000 kilometer gesleept naar het Arabische schiereiland. EΓ©n blokΒ zou minimaal een miljoen mensen moeten voorzien voor 5 jaar aan water.

Bekijk hieronder het promotiefilmpje voor het ambitieuze plan:

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more