Geplaatst op:

Import vanuit Azië is onderhevig aan tariefverhoging

De verschuiving in vraag en aanbod is sinds Covid-19 ongekend, waardoor vervoerders voor verschepingen vanuit Azië per 1 september 2020 tariefverhogingen aankondigen. Naar verwachting zullen de toeslagen voor onbepaalde tijd aanhouden.

Met een drastische vermindering van de capaciteit en het uithalen van materiaal in de laadhavens, zetten containerrederijen de tarieven flink onder druk. Onder de vermelding General Rate Increase (GRI) of Peak Season Surcharge (PSS) zullen de toeslagen worden doorgevoerd met ingang van 1 september 2020.

Door de huidige marktomstandigheden zijn wij genoodzaakt onze tarieven aan te passen om uw zendingen in beweging te houden. De toeslagen worden ingevoerd voor Aziatische westwaartse verschepingen en kunnen variëren per rederij.

Wij zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden en u tijdig informeren wanneer er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. Voor vragen kunt u terecht bij uw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more