Geplaatst op:

Importeren uit Jordanië aantrekkelijker

De Europese Unie heeft het handelsverdrag met Jordanië vereenvoudigd, wat de import met Nederland bevordert. Welke veranderingen maken het nu aantrekkelijker?

Door aanpassing van preferentiële oorsprongsregels is het momenteel interessanter om de productie uit te besteden in Jordanië. Het maakt het namelijk simpeler om een verlaging van de invoerrechten te krijgen. Ook ziet het erop toe dat de werkgelegenheid wordt vergroot. Dit voordeel kan tevens als reden worden benoemd ter invoering van de nieuwe regels, aangezien er 650.000 Syrische vluchtelingen in Jordanië wonen.

Wat houdt deze wijziging inhoudelijk in?

Om tot preferentiële oorsprong te komen, is maar één bewerking nodig in Jordanië
Deze regel heeft betrekking op producten die in bepaalde ontwikkelingszones in Jordanië vervaardigd zijn
De verandering betreft niet alle producten. De focus ligt op textiel, chemische producten, kunststof producten, meubels, houten producten, engineering en elektrische producten
Geldt alleen als Jordaanse bedrijven een bepaald percentage vluchtelingen hebben.

Jordex is gespecialiseerd in het importeren vanuit het Midden-Oosten. Jordanië is zelfs één van de belangrijkere bestemmingen waar vanuit wij de import coördineren. Momenteel zijn wij met diverse belangenorganisaties in gesprek die Jordaanse geïnteresseerde bedrijven in contact te brengen met Nederlandse bedrijven. Heeft u hier interesse in neem dan contact op met Kim Mulder. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het importeren van uw goederen? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more