Geplaatst op:

In de spotlight: Abu Dhabi

Abu Dhabi kennen we van de geautomatiseerde terminals en als dΓ© plaats waar Jordex haar eerste buitenlandse branche office gevestigd heeft. Helaas is er de afgelopen periode een afname aan investeringen in deze regio gesignaleerd ten gevolge van de lage olieprijzen. De crisis houdt huis in veel GCC landen en 2017 wordt daarom ook een cruciaal jaar voor veel bedrijven in deze regio.

Toch blijft de overheid van Abu Dhabi bezig met innovatie op diverse fronten en in diverse sectoren. Recent zijn enkele nieuwe grote investeringsprojecten aangekondigd die de economie een boost moeten geven.

Abu Dhabi heeft zes biedingen gehad om een 350 megawatt zone-energiecentrale te bouwen, wat volgens het Abu Dhabi Water & Electricity Authority (ADWEA) moet resulteren in verlaging van kosten bij het opwekken van energie. Deze zalΒ in Sweihan, ten oosten van de stad Abu Dhabi, worden geplaatst. Daar dit soort investeringen in het diversificatieplan passen om alternatieven te zoeken voor olie en het bijdraagt aan een schoner milieu, stimuleert de overheid van Abu Dabi soortgelijke investeringen.

De Verenigde Arabische Emiraten blijven een belangrijke export- en import hub. Momenteel merken wij dat de capaciteit van de schepen beperkt is, met name vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Europa. Dit heeft als gevolg dat rederijen een tariefsverhoging hebben aangekondigd.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more