Geplaatst op:

Inkomsten Suezkanaal helft minder dan vorig jaar

De omzet van het Suezkanaal de eerste maand dit jaar is gehalveerd ten opzichte van januari 2023. Na de aanvallen op containerschepen door de Houthi-rebellen uit Jemen mijden grote rederijen de route.

Tijdens een interview op de Egyptische tv maakte topman Osama Rabie van Suez Canal Authority (SCA) de cijfers van januari 2024 bekend. De inkomsten kwamen uit op 428 miljoen dollar. In de dezelfde maand van vorig jaar was dit 804 miljoen dollar.

Het aantal schepen dat vorig maand door het Suezkanaal voer, was 36% minder vergeleken met vorig jaar. Naast dat het een belangrijke doorvoerroute voor handel tussen Europa en AziΓ« is, is het ook een belangrijke inkomstenbron voor Egypte.

β€œDit is de eerste keer dat het Suezkanaal betrokken is bij een crisis als deze. Vroeger was elke maand beter dan de vorige en elk jaar beter dan de voorgaande.” Aldus Rabie.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more