Geplaatst op:

Jones Act regelgeving

Dat de Amerikanen wars van regels zijn bij het organiseren van transporten naar de VS is u wellicht al bekend. Maar ook voor transporten binnen de VS of gebieden die onder controle van de VS vallen, gelden diverse wetten.

De belangrijkste wet die van toepassing is bij het transporteren van goederen tussen twee Amerikaanse havens is de zogenoemde Jones Act. In 1920 is de Merchant Marine Act in het leven geroepen om de Amerikaanse maritieme markt te beschermen. De wet wordt in de volksmond Jones Act genoemd, vernoemd naar oprichter senator Wesley Jones.

Kort samengevat; alle schepen, die goederen of personen tussen Noord-Amerikaanse havens vervoeren of in Amerika gebouwd zijn, moeten onder een Amerikaanse vlag varen en bemand worden door Amerikanen. De wet verbiedt dus buitenlandse schepen in de binnenlandse maritieme markt.

De Jones Act wetgeving is van toepassing voor de hele Verenigde Staten. Hier vallen ook eilandgebieden zoals Alaska, HawaΓ― en Porto Rico onder. Door de protectionistische regelgeving zijn de kosten van transport onder Jones Act aanzienlijk duurder dan buiten Amerika.

Voorstanders van de wet noemen met name de bescherming van scheepswerf industrie, terwijl tegenstanders juist wijzen op de hoge kosten die het transporteren van goederen onder deze regels met zich meebrengt.

Dergelijke regels kunnen overigens ook van toepassing zijn voor verladers die exporteren naar de VS. Sommige importeurs in de VS zijn namelijk verplicht hun lading te verschepen op schepen die onder Amerikaanse vlag varen. Vaak zijn dit bedrijven die goederen leveren aan de Amerikaanse overheid. Onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse kunt u meer vertellen over diensten naar de VS welke onderhouden worden met schepen die onder Amerikaanse vlag varen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more