Geplaatst op:

Mega project voor de mannen van JPC

De mannen van Jordex Projects & Chartering JPC draaien hun hand niet om voor een uitdagend project. Zo hebben ze een imposant aluminium geraamte van een superjacht succesvol afgeleverd in Milwaukee, VS.

Een jaar geleden startte Jordex Projects & Chartering met de voorbereidingen van de organisatie voor de door-to-door levering van een one of a kind project. Het verschepen van drie aluminium jachtsecties van maar liefst 38 meter lang, 9 meter breed en 8 meter hoog. Het in Nederland gebouwde geraamte moest naar Amerika voor verdere afwerking.

De reis begon met voortransport van de scheepswerf naar de haven van Antwerpen per ponton. Daar zijn de secties overgeladen aan boord van een breakbulk schip, ook wel multipurpose schip genoemd, om via grote wateren koers te zetten naar Amerika. In Milwaukee werden de secties ontvangen op een binnenschip voor natransport naar de scheepswerf aan Lake Michigan.

Dat laatste bracht nog wat uitdagingen met zich mee, want door de harde wind waren ze genoodzaakt het schip drie dagen stil te leggen. Chicago, wat ook wel bekend staat als ‘Windy City’, staat onder invloed van Lake Michigan. De winters zijn koud, regenachtig en vooral erg windy, waardoor er gedurende die periode ook geen transporten over het meer plaatsvinden. Dit was een grensgevalletje.

Het gehele transport stond onder persoonlijke begeleiding van het JPC-team, waardoor een veilige levering aan een tevreden klant werd gegarandeerd. Dat is pas maatwerk!

Wij gebruiken cookies. Learn more