Geplaatst op:

Kansrijke bestemmingen voor vleesexporteurs

Nederlandse vleesexporteurs hebben het zwaar te verduren. De Chinese regering heeft de import van varkensvlees tijdelijk verbannen om de oorsprong van de nieuwe coronagolf te proberen te achterhalen.

De vier grootste slachthuizen van Nederland hebben een verbod gekregen op het exporteren van grote hoeveelheden varkensvlees die normaliter naar China worden verscheept. De importban heeft te maken met COVID19-besmettingen in slachterijen. Ondanks dat de Nederlandse regering heeft verklaard dat er geen bewijs is voor de verspreiding van het coronavirus via verpakkingen en voedsel, wijkt China niet af van de maatregelen en houdt het verbod stand.

Deze bedrijven zijn goed voor het merendeel van de vleesexport aan China. Vorig jaar bedroeg dit traject bijna 300.000 ton aan varkensvlees, met een waarde van meer dan USD 375 miljoen.

Ondanks dat er een grote markt wegvalt voor de Nederlandse slachthuizen, biedt het tegelijkertijd kansen. De export van varkensvlees verschuift zich namelijk al snel naar andere bestemmingen. Jordex zoekt kansen in nieuwe afzetmarkten in onder andere AustraliΓ«, Zuidoost AziΓ« en Afrika. Daarnaast is de vleesmarkt in Hong Kong nog wel toegankelijk.

Wij denken graag met u mee in kansen. Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met onze reeferspecialist Ferdi Lems.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more