Geplaatst op:

Kerst vieren in het Midden-Oosten?

Dertig graden, zon en een strakblauwe hemel. In het Midden-Oosten krijg je niet meteen het kerstgevoel. Dit komt niet alleen door het weer, maar vooral door de religie. In streng Islamitische landen zoals Saoedi-ArabiΓ« is kerst vieren zelfs verboden.

Dubai Officieel vieren ze in Dubai geen kerst vanwege het islamitische geloof. Toch komt bij veel hotels, restaurants en shopping malls de kerstversiering tevoorschijn. Dit is te danken aan een groot aantal expats en toeristen uit westerse landen.

Iran In Iran wordt geen kerst gevierd, maar Yalda; de langste nacht van het jaar. In de nacht van 21 op 22 december keert het licht terug. De dagen worden langer en de nachten korter. De hele familie komt op Yalda samen in het huis van het oudste familielid om te eten en poΓ«zie te lezen. De traditie komt uit het zoroastrische geloof, de religie die in Iran heerste voor de komst van de islam.

Jordanie In JordaniΓ« is de bevolking ook voor het grootste deel islamitisch. Het land en haar inwoners zijn erg tolerant en houden rekening met het kleine groepje christenen. Het koningshuis gaat met kerst op bezoek bij christelijke religieuze leiders en in shopping malls en de meeste hotels staat een kerstboom. 25 December is zelfs voor iedereen een verplichte vrije dag.

Saoedi-ArabiΓ« Uitingen van andere godsdiensten dan de islam zijn in Saoedi-ArabiΓ« verboden. SaoediΓ«rs die de islam verlaten, hangt een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf boven het hoofd. Het grootste deel van de christenen in dit land zijn afkomstig uit het buitenland. Zij vieren kerst in kleine kring; het is een publiek geheim, maar officieel mag het niet.

Benieuwd naar meer kersttradities in het buitenland? Lees dan het artikel Afrikaanse kersttradities.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more