Geplaatst op:

Kim en Dennis in Oman

Onze collega's Kim en Dennis hebben een bezoek gebracht aan Port Sohar, Oman. Ze waren er precies op het juiste moment; er werden vier full automatic kranen afgeleverd. Met de komst van de nieuwe kranen telt de haven in totaal elf kranen.

Naast een kijkje te hebben genomen in de haven hebben zij enkele relaties bezocht en deelgenomen aan het Business Innovation Forum voor logistiek, maritime & research waarvoor Nederland host was.

De afgelopen jaren is Port Sohar onder begeleiding van Havenbedrijf Rotterdam sterk gegroeid. De haven is gelegen op één van 's werelds belangrijkste scheepvaartroutes.

De haven biedt ruimte voor verschillende commodities waaronder olie, gas en metalen. De ontwikkelingen voor de food commodity zijn in volle gang. Zo worden er onder andere veel graansilo's gebouwd.

Achter de haven is er een freezone, wat hetΒ interessant maakt voor bedrijven als investeerder.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more