Geplaatst op:

Komkommernieuws

Nu de zomervakantie is aangebroken is het weer komkommertijd. Wist je dat...

…de Minister van Pakistan zijn inwoners heeft gevraagd om minder thee te drinken omdat de import daarvan handenvol geld kost Γ‘ 600 miljoen euro per jaar? Ze drinken nu gemiddeld drie koppen per dag en als ze dat terugbrengen naar één of twee, dit al enorm veel geld scheelt.

...het wereldberoemde Jumbo Floating Restaurant, het drijvende restaurant dat gold als icoon van Hongkong, in de Zuid-Chinese Zee gezonken is toen het na 46 jaar werd weggesleept uit de miljoenenstad.

...de vos de Rotterdamse haven leeg vreet? Vroeger zaten er op het lege haventerrein bij de Euromax Terminal 3 duizend meeuwen te broeden, maar nu zit er niet één meer. Allemaal weggesnackt door de vos.

...er vorig jaar 334.309.926 komkommers zijn geΓ«xporteerd, wat goed is voor een groei van 7% ten opzichte van 2020. Recentelijk zijn enkele tomatentelers overgestapt op de komkommerteelt omdat losse tomaten minder werden uitgevoerd.

…het vorige week vrijdag 1 juli Nationale Komkommerdag was en deze dag in 2010 geΓ―ntroduceerd is door GroentenFruit Bureau ter promotie van deze groene allemansvriend, maar deze dag ook meteen het begin van de komkommertijd markeert.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more