Geplaatst op:

Komkommertijd: fun facts over het Midden-Oosten

Inderdaad, het is weer komkommertijd!Β In deze tijd worden niet specifiek meer komkommers gegeten, maar is er door de zomerperiode minder nieuws en handel. Wij hebben wat fun facts op een rijtje gezet.

Wist u dat hamsters voor het eerst zijn ontdekt in SyriΓ«? In 1797 zijn ze ontdekt en in 1930 werden ze gebruikt voor medisch onderzoek aan de Universiteit van Jeruzalem door IsraΓ«l Aharoni.
Wist u dat de mokka (drankje waarin koffie en chocolade gemixt is) uit JemenΒ komt (een echt koffieland), uit het havenstadje Mocha aan de Rode Zee. Tot 1990 was dit de voornaamste haven van waaruit koffie wereldwijd werd geΓ«xporteerd.
Wist u dat Australische kamelen worden geΓ«xporteerd naar Saudi ArabiΓ« en dat Saudi ArabiΓ« daarnaast ook veel zand importeert? Gek zou u denken, want ze hebben daar genoeg van! Maar Australische kamelen worden geΓ―mporteerd vanwege het lekkere malse vlees. De Saoedische kamelen zijn te taai en worden alleen als lastdieren gebruikt. Het geΓ―mporteerde zand wordt als bouwzand gebruikt, iets waar het Saoedische zand niet voor geschikt is.
Wist u dat de naam Mohammed, de meest populaire naam ter wereld is? Meer dan 150 miljoen mensen hebben dezelfde naam als de islamitische profeet.
Wist u dat pistachenootjes,Β na olie, het grootste exportproduct van Iran is? Naast dit groene nootje exporteert Iran nog vele andere nootjes. Helaas zijn deze door sancties en het achterblijven van juiste gezondheidscertificaten, moeilijk te vinden in Europa.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more