Geplaatst op:

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd over zee worden vervoerd, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types containers die, afhankelijk van het type goederen, gebruikt kunnen worden.

Reefer container

Waarschijnlijk niet onbekend en de laatste jaren steeds populairder geworden, de reefer container. Deze wordt gebruikt om temperatuurgecontroleerde goederen te verschepen, zoals voedingsmiddelen en medicijnen. Reefer containers zijn voorzien van een koelgenerator die aangesloten kan worden op de stroomvoorziening aan boord van het schip.

Flat rack containers

Geschikt voor zware out-of-gauge lading of lading die van boven of van de zijkant geladen moet worden, zoals grote pijpen en zware machines. Sommige hebben een sterkere constructie, wat het laadvermogen vergroot. Anderen beschikken over inklapbare zijwanden en zijn stapelbaar.

Platform

Net als flat rack containers zijn deze geschikt voor zware en buitenmaatse zendingen, vaak projectlading. Platforms beschikken over een zeer sterke bodemconstructie en hebben geen dak, deur of zijkanten.

High cube container

Met deze container win je een extra voet (12 inch, ongeveer 30 cm) in hoogte. Ze zijn geschikt voor lichte, volumineuze of omvangrijke lading.

Open top container

De bovenkant van deze container kan bedekt worden met een zeildoek, waardoor extra grote goederen geladen of gelost kunnen worden vanaf de bovenkant. De standaard laaddeuren dragen bij aan de flexibiliteit van het laden of lossen.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more